Dodik odgovorio Bećiroviću “Nikakve mape puta o članstvu u NATO ne mogu proći Predsjedništvo BiH”

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da je Denis Bećirović bio u privatnoj posjeti sjedištu NATO saveza u Briselu i sve što je tim povodom izjavio ne predstavlja stav Predsjedništva BiH, već njegov lično.

“Zabrinjava činjenica što su se čelnici NATO odlučili za ovakav format sastanka, prebjegavajući činjenicu da jedan član Predsjedništva ne može iznositi stavove tog organa, niti predstavljati BiH ako o tome ne postoji dogovor”, naglasio je Dodik.

 

Upitan da prokomentariše Bećirovićevu izjavu da je danas u Briselu predložio novi pristup u intenziviranju NATO integracija BiH kroz zajedničku mapu puta prema kojoj bi se BiH mogao uputiti poziv za članstvo u NATO u što kraćem roku, Dodik je istakao da BiH ne ide u NATO integracije i da je to dobro poznat stav RS.

“Nikakve mape puta o kojima govori Bećirović nisu prošle Predsjedništvo niti mogu proći. Sve dobre vijesti koje iz Brisela šalje bošnjački član Predsjedništva Denis Bećirović vjerovatno su dobre samo njegovim političkim istomišljenicima. To nisu dobre vijesti za BiH, bar ne dok je RS unutra“, poručio je predsjednik RS, prenosi Srpskainfo.

Izvor:Radiosarajevo.ba