Dodik: Poslanici Skupštine Crne Gore koji su glasali za Rezoluciju nisu dobrodošli u RS

Ovim činom donošenja spomenute rezolucije crnogorska Skupština se pretvorila u antisrpsko političko pozorište, rekao je Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da svi poslanici u Skupštini Crne Gore koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici “nisu dobrodošli u RS jer ta njihova odluka predstavlja direktan udar na RS i srpski narod”.

– Ovim činom donošenja spomenute rezolucije crnogorska Skupština se pretvorila u antisrpsko političko pozorište – rekao je Dodik.

On je ponovo negirao genocid rekavši da se radi o “tragičnim dešavanjima”.

– Kakve veze ima Crna Gora sa tragičnim dešavanjima u BiH i kakav je motiv za donošenje takvog jednog akta koji je donesen bezočno i bez argumenata, bez obzira da li je riječ o njihovom ličnom stavu ili je u pitanju ispunjavanje interesa antisrpskih stranih nalogodavaca – rekao je Dodik.

Dodao je da se postavlja “i pitanje zašto opozicija iz RS sada sve vrijeme šuti, a otvoreno su se hvalili dobrim odnosima sa Aleksom Bečićem, Dritanom Abazovićem i još nekima”.

– I kad su već u tako dobrim odnosima zašto se nisu izborili da spriječe usvajanje ove sramne antisrpske rezolucije. Zašto niko iz opozicije nije izašao i jasno i glasno osudio ovaj neprijateljski čin svojih političkih prijatelja iz Crne Gore – kazao je Dodik.

Izvor:avaz.ba