Dodik: Važno je da nemamo neprijateljski stav Hrvatske za našu politiku, mi smo zajedno

U uvodnom obraćanju na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske Milorad Dodik je posebno istakao dobre odnose koje je izgradio s Hrvatskom te podršku koju ima za svoju politiku.

Na sjednici na kojoj se NSRS treba izjasniti da je protiv sankcija Rusiji te na kojoj se obraća i ruski ambasador Igor Kalabuhov, Dodik je posebno istakao dobru saradnju s Hrvatskom.”Uspjeli smo da zbog svoje politike nemamo neprijateljski stav Hrvatske prema politici RS-a. Postavlja se pitanje da nismo vodili takvu politiku kako bismo se nosili s rigidnim stavovm Hrvatske u EU. Da nismo uspjeli da postignemo dogovor ili prećutni dogovor o tome kako se trebaju razvijati stvari u BiH i da nismo na istom konceptu u pogledu sastava BiH, a ona je sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. To misli i država Hrvatska i mi smo tu zajedno s njima”, kazao je Dodik.

Podsjetimo, Dodik se sutra trebao sastati i sa ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom, ali je posjeta otkazana jer su Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora zabranile prelet ruskih aviona iznad svog teritorija.

Izvor: klix.ba