Dodikov nastup u Budimpešti izazvao smijeh prisutnih: Ne da mi logika u glavu, nemoj da me diraš bolan, skloni se od mene

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik učestvovo je na 4. Demografskom samitu u Budimpešti. Ovaj skup se tradicionalno održava već ćetiri godine, a učesnici su, po pravilu ekstremni desničari Evrope.

Tema samita ove godine je Porodica – ključ stabilnosti, a učesnici su govorili o važnosti braka, porodice i tradicije, piše Raport.

Milorad Dodik je također govorio o pomenutim temama, a dotakao se i LGBT populacije. Njegov nastup i govor o spomenutoj populaciji izazvao je salve smijeha kod prisutnih.

-Kako je moguće – ja to mogu da govorim, jer mi svakako nećemo biti primljeni u Evropsku uniju pa ne moram da se ulagujem i da pričam ono što želite da čujete. Naprosto, mislim da Evropa mora da promijeni svoj pristup. Kako je moguće da ja ne mogu govoriti i da je politički nekorektno govoriti da je majka žena, a otac muškarac. Izvinite, ja to ne mogu naučiti. Ne da mi logika u glavu, kazao je Dodik.

Pitao se zar je malo što prihvata drugog i drugačijeg te je tražio da mu “ne nameću svoje vrijednosti”.

-Ne nije ok. Oni meni hoće da nametne svoje vrijednosti, a ja bježim od toga. Nemoj da me diraš bolan. Skloni se od mene, radi šta hoćeš, ali nemoj mene da diraš. I sad sam ja nekorektan, a oni korektni. Postoji roditelj broj 1 i roditelj broj 2. Još nisam da su roditelj broj 1 i broj 2 rodili dijete, naveo je izazvavši smijeh kod prisutnih.

 

https://www.facebook.com/alternativnatv/videos/636411794401900/

 

Izvor:haber.ba