Draško Stanivuković ogorčen: Novcem građana putuju u Tel Aviv, Pulu, Lugano, a onda im zatvore lokale

Kaže da, koliko god vremena bila izazovna, demokratija građanima omogućava da izraze svoje nezadovoljstvo. Ipak, poziva na strpljenje i poručuje građanima da čuvaju zdravlje

Nisu građani izašli na ulicu jer su im zatvorili lokale, nego zašto što im se nakupilo nezadovoljstvo dok posljednjih mjeseci gledaju kako jedni mogu sve, a drugi ne mogu ni da rade. Poručio je ovo gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković nakon današnjeg protesta ugostitelja koji su na ulice izašli nezadovoljni novim mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije, prenosi BN

“Građane boli kada gledaju kako neki njihovim novcem u sred pandemije idu na Krf, u Tel Aviv, Pulu, Lugano, a onda im zatvore lokale od kojih žive. Boli ih kada se u sred pandemije kupuju službena vozila i namještaj, a onda kažu da nema novca za pomoć privredi”, rekao je Stanivuković.

Kaže da, koliko god vremena bila izazovna, demokratija građanima omogućava da izraze svoje nezadovoljstvo. Ipak, poziva na strpljenje i poručuje građanima da čuvaju zdravlje.

“Ako nekome onemogućite da radi, morate to nadoknadinti. Mnoge zemlje su, takođe, uvodile slične mjere, ali su pomagale privredi. Sličnih primjera ima i u regionu. Vlada Srbije je turizam i ugostiteljstvo pomogla sa 17 miliona evra, i to nekoliko puta, hrvatska Vlada izdvojila je milijarde kuna pomoći. Šta su naši ugostitelji dobili?”, upitao je Stanivuković.

Gradonačelnik najvećeg grada Republike Srpske poručio je danas da će Grad Banja Luka pronaći način da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

“Zbog svega toga, Grad Banja Luka će pomoći ugostiteljima, onima kojima je zbog pandemije i mjera onemogućeno da rade. Već analiziramo na koji način se tim ljudima može pomoći i pronaći ćemo modalitet da to učinimo”, rekao je Stanivuković.

Izvor:haber.ba