Draško Stanivuković ogorčen: “Stali su na stranu Gorice Dodik”

Uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske uvažila je prijedlog Gorice Dodik, kojom se odgađa rješenje o rušenju nelegalno izgrađenih objekata na terasi restorana „Agape“ u centru Banja Luke, i to isti dan kada je ona i podnesena.

Nakon što su gradski inspektori utvrdili da je investitor bez pribavljene dozvole izveo radove na dogradnji terase na vrhu RК „Boska“, te izdali rješenje o rušenju i postavljanje trake, ponovo je reagovala Inspekcija RS.

Oni su prijedlog Gorice Dodik usvojili ekspresno, naveo je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković na svom Facebook profilu.

“Ekspresno su odložili naše rješenje o rušenju nelegalnog dijela i stavljanje trake na nelegalno sagrađen dio, šta smo planirali uraditi danas. Nikad hitnije nije odgovoreno na prijedlog o odlaganju rješenja jedne stranke, kao što je to slučaj ovoga puta”, kazao je Stanivuković.

On je sličnu reakciju dao i na Twitteru, gdje je, između ostalog, rekao:

Pored Kajaka, Republički inspektorat štiti i Agape“.

On je još jednom naglasio da postaje jasno da “privatna država svakog dana pokazuje svoje zube i koja umjesto da jača institucije, jača pojedince”.

“Na nama je da taj sunovrat zaustavimo. Ovo nas ne smije obeshrabriti, već naprotiv. Borbu nastavljamo dalje”, poručio je Stanivuković.