Državna službenica poručila nani Fati: Protjerali smo i protjerat ćemo opet ako bude potrebe

Na jednoj Facbook stranici objavljen je tekst o Fati Orlović, heroini koja je izgubila porodicu u ratu, a na čijoj se zemlji izgradila, a ovih dana i srušila, nelegalno napravljena crkva. Tekst je komentirala i Andrijana Tomić, uposlenica Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Andrijana je rođena u Bijeljini, piše portal Crna hornika, a kao državnik službenik vjerovatno je prekršila jedno od osnovnih načela u službi, zabranu vrijeđanja po vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

Iako se Tomić trebala suzdržati od iznošenja govora mržnje, ona je odlučila komentarisati sadržaj po društvenim mrežama pa je, između ostalog, napisala:

– Miriše li na pravdu ta kafa ili miriše na spaljena srpska sela, Fato!? Da, ja ću Vam reći. Protjerali smo i protjerat ćemo opet ako bude potrebe”, a pored svega jedan korisnik Facebooka je upozorio Andrijanu da je državni službenik i da je to zabranjeno ponašanje, na šta je dotična odgovorila: “Grb koji ja nosim na uniformi, ono što mene hrani, Vi niste kompetentni da komentarišete. A to je i dokazala vaša nana Fata, kako je oslovljavate. Srdačan pozdrav – napisala je.

Izvor:saff.ba