DVA NOVA RADARA ‘LOVE’ VOZAČE NA M17, KAZNE I DO HILJADU MARAKA

Safet Nuhić, pomoćnik zapovjednika Policijske stanice za sigurnost saobraćaja Konjic dao je procjenu sigurnosti u saobraćaju. Nuhić je, između ostalog, kazao da je situacija ove godine povoljnija, jer u prvom kvartalu nema smrtno stradalih osoba, broj povrijeđenih je na prošlogodišnjem nivou, a u porastu su nesreće s manjom materijalnom štetom. Nedavno su postavljeni radari i […]

Safet Nuhić, pomoćnik zapovjednika Policijske stanice za sigurnost saobraćaja Konjic dao je procjenu sigurnosti u saobraćaju.

Nuhić je, između ostalog, kazao da je situacija ove godine povoljnija, jer u prvom kvartalu nema smrtno stradalih osoba, broj povrijeđenih je na prošlogodišnjem nivou, a u porastu su nesreće s manjom materijalnom štetom.

Nedavno su postavljeni radari i na području općine Konjic i to na magistralnom putu M17 u mjestu Čelebići blizu osnovne škole i ulici Kolonija, prenosi portal Novi Konjic.

Sama pojava radara utjecala je na to da vozači voze sporije, a kazne su velike za prekoračenje brzine. Kroz Koloniju je ograničenje 50 kilometara na sat i po mišljenju Nuhića to je izuzetno veliko imajući u vidu da preko 10 kilometara na sat nema ograničenje.

  • Brzina kretanja kroz Koloniju treba biti ograničena na 40 kilometara na sat i to od motela Konjic do Trešaničkog mosta – ističe Nuhić.

Novčana kazna za prekoračenje brzine od 10-20 kilometara na sat je 50 KM fiksno. Od 20-30 kilometara na sat kreće se od 100 KM do 300 KM i izriče se zaštitna mjera upravljanja vozilom.

Preko 30 kilometara na sat kazna je između 400 KM do 1.000 KM uz ostale zaštitne mjere, a kazne važe i za naseljeno i nenaseljeno područje.

Izvor:hayat.ba