Džaferović prije susreta s Erdoganom: Turska je BiH dala pogodnosti kakve nema niko na svijetu

Članovi Predsjedništva BiH danas se u Ankari sastaju sa domaćinom turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom. Prije ovog susreta javnosti se obratio član Predsjedništva Šefik Džaferović.
Kazao je da se radi o vrlo važnoj posjeti do koje je došlo na poziv predsjednika Erdogana.

“Ovo je prilika da još jednom potvrdimo naše izuzetno dobre prijateljske odnose, kako na političkom, tako i na ekonomskom i kulturnom planu. Republika Turska je vrlo važna država u svijetu i igra važnu stabilizirajuću ulogu na Zapadnom Balkanu. Ona ima vrlo dobre odnose sa svim državama našeg regiona”, kazao je.


Danas ćemo razgovarati o izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd Sarajevo, bit će potpisan sporazum koji je početak realizacije tog važnog projekta, naveo je.
“Razgovarat ćemo kako unaprijediti našu trgovačku razmjenu i kako je podići na nivo od milijardu dolara godišnje”, najavio je
Džaferović je kazao kako je poznato da su dvije zemlje potpisale ugovor o slobodnoj trgovini te da su BiH od Turske date pogodnosti kakve nema niti jedna druga država na svijetu.
“Razgovarat ćemo i o proizvodnim investicijama koje trebaju stići te o borbi protiv pandemije koronavirusa”, izjavio je Džaferović.

Izvor:saff.ba