ERDOGAN OŠTRO: AKO DANAS PREŠUTIMO NAPADE NA AL-QUDS ZNAMO DA ĆE SUTRA RED DOĆI I NA DRUGE NAŠE SVETE GRADOVE

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari da “ako danas prešutimo napade na Al-Quds znamo da će sutra red doći i na druge naše svete gradove”, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Nije pravilo da je jači uvijek u pravu. Turska je tu za uspostavljanje svijeta u kojem vjerujemo da će onaj koji je u pravu uvijek biti jači – rekao je predsjednik Turske.

Erdogan je kazao da “oni koji začepe uši pred kricima nedužnih zbog izraelske tiranije, zapravo pripremaju podlogu za vlastitu katastrofu”.

  • U Palestini, pred očima svih, najsavremenijim teškim naoružanjem bivaju ubijene na stotine nevinih ljudi, većinom djeca i žena – rekao je Erdogan i dodao:

“U Al-Qudsu, u Gazi nisu samo djeca ta koja umiru, tamo umire čovječanstvo i humanost. Međunarodne organizacije i države koje govore o demokratiji, ljudskim pravima, pravdi, slobodi i sigurnosti, nijemo posmatraju ovu tiraniju. Govore ‘Erdogan ne bi trebao tako govoriti’. A šta sam trebao? Šutjeti? Mi na nepravdu, na zulum ne šutimo, najglasniji smo protiv toga”.

Izvor:hayat.ba