Evo šta je pronađeno na stolu Italijana koji je optužen da je koristio kokain

Bend je snažno opovrgnuo optužbe da su upotrebljavali droge

EBU, organizator Evrovizije, oglasio se nakon što je društvene mreže, a zatim i medije, preplavio snimak na kojem Damiano David, frontmen benda “Maneskin” koji je odnio pobjedu, navodno ušmrkava kokain sa stola Zelene sobe.

Italijan je na konferenciji za novinare rekao da nema ni govora o drogi i kokainu, već da je kupio staklo od čaše koju je razbio njegov gitarista.

Organizatori Evrovizije odmah su pokrenuli istragu.

– Svjesni smo spekulacija oko video isečka italijanskih pobjednika Evrovizije u Green roomu sinoć. Bend je snažno opovrgnuo optužbe da su upotrebljavali droge, a njihov pjevač će se po dolasku kući podvrgnuti dobrovoljnom testu na droge. To su zatražili i sinoć, ali EBU nije mogao odmah organizovati testiranje – saopšteno je.

– Bend, njihov menadžment i šef delegacije obavijestili su nas da nije bilo droge i objasnili su da je za njihovim stolom razbijena čaša i da je pjevač očistio komadiće stakla. EBU može potvrditi da je slomljeno staklo zaista pronađeno nakon provjere na licu mjesta. Još uvijek pažljivo pregledavamo snimke i pravovremeno ćemo objaviti sve nove informacije – navodi se u zvaničnoj objavi EBU-a.

Izvor:avaz.ba