Field za medije: Optužbe Milorada Dodika su potpuno netačne

Optužbe od strane Milorada Dodika protiv Ujedinjenog Kraljevstva su potpuno netačne, kazao je ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Matthew Field za Novinsku agenciju Patria.

Dodik je posljednjih dana optuživao Veliku Britaniju da priprema njegivu navodnu otmicu i deportaciju, piše agencija Patria.

Kada je riječ o namjeri da RS prekine saradnju sa Velikom Britanijom kada je riječ o investicijama, a nakon što su Dodiku i Željki Cvijanović uvedene sankcije ambasador Field je kazao:

“Ujedinjeno Kraljevstvo veoma dugo pruža direktnu, praktičnu podršku građanima i institucijama širom cijele BiH. Ovo uključuje IT obuku u osnovnim školama, borbu protiv rodno-zasnovanog nasilja, unapređenje poslovnog okruženja, traganje za nestalim, stipendije na britanskim univerzitetima, te podršku tijelima za provedbu zakona i pravosuđu.

Nastavićemo odlučivati o našim aktivnostima u skladu sa jasnim kriterijumima, uključujući tu i potrebe građana BiH, i spremnost lokalnih partnera da rade sa nama na ostvarivanju pozitivnih promjena”, zaključio je ambasador Field.

Izvor:haber.ba