Gradonačelnici / Benjamina Karić odgovorila na poziv Draška Stanivukovića

Mladi ljudi su došli na kormilo dva najveća grada u Bosni i Hercegovini, Banje Luke i Sarajeva, i vrijeme je da se konačno i sretnemo. Iz tog razloga sam gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić pozvao u posjetu Banjoj Luci.

To je za portal Radiosarajevo.ba kazao Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, koji je “prvu damu” glavnog grada BiH pozvao u službenu posjetu najvećem gradu u bh. entitetu.

A, danas mu je stigao i odgovor od gradonačelnice Karić.

Njeno pismo objavljujemo u cijelosti:

“Poštovani gradonačelniče Stanivuković,

Primila sam Vaše ljubazno pismo sa čestitkama za izbor na dužnost  gradonačelnice Grada Sarajeva i dobrim željama za realizaciju uspješnih projekata za dobrobit stanovnika glavnog grada i svih građana naše domovine Bosne i Hercegovine. Na tome Vam toplo zahvaljujem.

Koristim ovu priliku da i Vama također uputim najbolje želje i mnogo uspjeha u realizaciji svih dobrih projekata u prelijepoj Banja Luci za dobrobit njenih stanovnika i svih građana naše zajedničke domovine.

Uvjerena sam da će vrijeme pokazati koliko je značajno da naši gradovi, kao i sve druge lokalne zajednice, upravo sada uz dodatnu energiju mlade generacije, učine napore na razvoju i modernizaciji naših sredina.

Sa zadovoljstvom sam primila poziv da posjetim Banja Luku na čemu Vam iskreno zahvaljujem.

Rado se odazivam i dijelim Vaše uvjerenje da ima puno mogućnosti za uspješnu saradnju dva najveća grada u našoj zemlji. Dijalog, otvorenost, saradnja i izgradnja mostova prijateljstva ostaje jedno do mojih opredjeljenja.”