GROM USMRTIO STADO OVACA, LETJELE SU U ZRAK VIŠE OD TRI METRA

Tokom olujnog nevremena koje je prije dva dana zadesilo ivanjički kraj, grom koji je gađao u neposrednu blizinu kuća u selu Međurečje usmrtio je stado ovaca domaćina Slobodana Radivojevića.

To se desilo u ponedjeljak kad je nad Ivanjicom bio prolom oblaka, a na svakih par minuta odjekivali su gromovi. Ovce su pasle na obližnjoj livadi, kad me je pozvala komšinica i rekla da ih je udario grom. Letjele su u zrak više od tri metra. Sve koje su bile tu, sada su mrtve – kaže za RINU Slobodan.

Od udara groma nastradalo je sedam jagnjadi i četiri ovce, pa je i finansijska šteta u porodici Radivojević poprilično velika.

– Jedva sam ih natovario na traktor i odnio da bih ih zakopao u zemlju. Jagnjad su bila oko 35 kilograma, a ovce teže, žao mi je životinja, ali najvažnije je da ipak nije bilo ljudskih žrtava. Da se neko našao u tom trenutku na livadi nastradao bi sigurno – izjavio je Slobodan.

Mještani ivanjičkih sela imaju velike probleme usljed elementarnih nepogoda. Odsječeno je nekoliko lokalnih puteva, uništeni malinjaci, ali i pričinjeni kvarovi da vodovodnoj mreži.

Izvor:hayat.ba