Grupa podrške Bogiću Bogićeviću već broji skoro 14.000 članova

Facebook grupa “Hoćemo da Bogić Bogićević bude gradonačelnik” koju vode lider Naroda i pravde Elmedin Konaković i članovi ove stranke Amina Ramić i Damir Faruk Saračević u samo nekoliko sati okupila je skoro 14.000 članova.

Grupa je osnovana jutros nešto prije osam sati i do sada broji 13.641 članova koji već najavljuju korake podrške Bogićeviću.

Naime, kako je jedan od članova napisao, najava je već poslana sarajevskoj policiji za subotnje okupljanje kao čin podrške Bogićeviću koji je jučer odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva.

On je sinoć uputio pismo predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještava o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za tu poziciju.

Bogićević je naveo da je ona očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima “Četvorke”, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva. Smatra da je to nejedinstvo svojevrsna poruka da unutar “Četvorke” on nije poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju.

Bogićević je istakao da ne želi da narušavanje međustranačakih odnosa zbog njega, niti želi da se njegovo ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama, na šta je ličila današnja sjednica Gradskog vijeća Sarajeva.

“Zahvaljujem Socijaldemokratskoj partiji na povjerenju koje mi je ukazala kandidovanjem za gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine. Posebno zahvaljujem onom dijelu javnosti koji mi je iskazao veliku podršku i poštovanje. Nažalost, ne mojom krivnjom, njihova očekivanja su iznevjerena”, poručio je Bogićević.

Izvor:N1/cazin.net