Hadžifejzović oštro odgovorio Izetbegoviću: Bakire, ne daj državu za ženu, čekam te u studiju

Ti si gubitnik. Ali nisi ti bitan, već mi. Izgubit ćemo i gubimo zbog tvoje snishodljivosti, rekao je ugledni novinar

 

Novinar Senad Hadžifejzović u Centralnom dnevniku Face TV večeras je oštro odgovorio lideru SDA Bakiru Izetbegoviću koji je danas na pres-konferenciji, na pitanje zbog čega ne dolazi u njegovu emisiju, kazao da je Hadžifejzović snishodljiv i mehak prema srpskim, srbijanskim i hrvatskim političarima. Izetbegović je rekao da želi status u emisiji, najmanje kao prema srbijanskim političarima.

Hadžifejzović je podsjetio Izetbegovića da je u januaru 2017. godine, kada je posljednji put bio u studiju ove televizije imao uslov da dobije sva pitanja unaprijed.

– Ti si jedini političar u čitavoj mojoj karijeri kojem sam dao sva pitanja unaprijed. Producenti CD-a su bili šokirani zašto to radim. Rekao sam, i vidjet ćete, neće ni zapamtiti pitanja, osim o supruzi, a kamoli suvislo odgovoriti. Nikada nikome, pa ni tvom ocu nisam rekao šta ću ga pitati, iako me prvi predsjednik države par puta zamolio da mu kažem samo prvo, uvodno pitanje, pozdrav ili kako ću već početi, zbog njegove koncentracije. Nisam a tebi jesam – iz sažaljenja i naravno moje samouvjerenosti. Kao što si vidio, sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Pahorom, Dodikom, sa većinom predsjednika uopšte nemam papir ni napisana pitanja, a tebi sam ih čak i dao – kazao je Hadžifejzović.

Zafrkavaju te, ismijavaju

Potom je nastavio odgovor Izetbegoviću:

– Snishodljiv sam prema srpskim i srbijanskim političarima. Ja?! Otiđi ti u Banju Luku kod Dodika, u njegovo gnijezdo i ponesi zastavu BiH i postavi mu je na sto, ispred nosa, ja sam to uradio! Natjeraj ti Dodika da ti prizna genocid usred Banje Luke, ja jesam. Bio si kod Vučića, kao i ja, pa ga nisi pitao je li pucao na Sarajevo, zašto ne prizna genocid, zašto se ne izvini. Umjesto toga, u Beogradu si snishodljivo, pored ostalog, izgubio partiju šaha kao što gubiš politiku sa Srbijom. Ja sam Vučiću u Beogradu rekao da treba ukinuti entitete i da mora, i zbog Srba, da skine ljagu s naroda, da prizna genocid, a ti si taj koji je snishodljivo, udvarački, podmuklo, tajno, neko kaže i izdajnički, čak veleizdajnički poslao emisare Vučiću – Denisa Zvizdića i Safeta Softića da mu prenesu tvoju poruku koja glasi: Vučiću, za par dana ću u Vijećnici napraviti lažnu predstavu Bosancima i Bošnjacima da ću kao fol uputiti Sudu u Hagu zahtjev za reviziju tužbe protiv Srbije zbog genocida u Srebrenici, ne reaguj na to.

Slagao si, sam priznao da si slagao narod, izdao mrtve, poginule, ranjene, raseljene, jetime, siročad, udovice, majke, borce, državu, Srebrenicu. To nije snishodljivo, to je kukavički. Ne znam šta ti je pa si to uradio. Ucijenjen si, moraš ili si samo politički glup?

Ugledni novinar je potom rekao da nije on snishodljivo pola BiH dao RS-u, već Izetbegovićeva stranka.

– Nisam ja, snishodljivo, potpisao, pristao da Bosanci i Bošnjaci i građani i ostali žive na samo 24 posto teritorije BiH i to odvojeni u dvije enklave – sarajevsku Gazu i krajišku Zapadnu obalu.

Nisam ja snishodljivo ukinuo međunarodno priznato ime naše države – Republika BiH, već tvoja stranka, ti.

Ja sam protiv RS i FBiH, ja sam protiv entiteta i distrikta, ja sam za cjelovitu, multietničku zajedničku BiH, a ne kao ti snishodljivo za fildžan državu.

Nisam ja, već vi, pregovarali u Rimu, Lisabonu, Ankari, Dejtonu o podjeli BiH na tri republike – ova tvoja bi se zvala Republika Bosna.

Postoje dokazi i ljudi koji će potvrditi tu tvoju snishodljivost. Ti si snishodljivo te 2017., dao izjave u kojima odlično snishodljivo kažeš “Niko nikada neće ukinuti RS”. RS je trajna katagorija, neka Srbi ne brinu, RS ostaje. Kada si rekao da je BiH bez RS trajna kategorija i da ne brinemo za njen opstanak?

Nisam ja snishodljivo dao Dodiku i Čoviću domove naroda. Ključeve od kuće. Sada kukaš zbog svoje snishodljivosti. Ti si snishodljivo donji u koaliciji sa Dodikom i Čovićem. Zafrkavaju te, ismijavaju te. Sve im daješ. Daješ im više nego li sebi ili svom narodu, a o državi da ne govorim.

Ti si snishodljiv prema Srbima, Srbijancima i Hrvatima, ali ću te ispraviti jer ne znaš da se izražavaš precizno, ne prema tim narodima, već prema njihovim liderima.

Ti si definicija snishodljivosti, mekoće, neznanja, poniznosti. Gubitnik. Ali, nisi ti bitan već mi, izgubit ćemo i gubimo zbog tebe i tvoje snishodljivosti – naveo je Hadžifejzović.

Dodao je da je snishodljivo dogovoreno da Izetbegović HDZ-u daje milijarde, Mostar, finansijsku vertikalu, preko države do kantona.

– Decenijama daješ Mostar Čoviću. Zato što je nekada davno, snishodljivo dogovoreno da je Mostar HDZ-ov.

Snishodljivo HDZ-u daješ pare od kockarnica, kladionica, kompletnu finansijsku vertikalu svih finansija u državi, od kantona, preko Federacije i Distrikta, do Vijeća ministara, uprave za PDV, sva ministarstva i sve pozicije finansija – naveo je Hadžifejović.

Ne demantuješ navode Kurjaka

Podsjetio je Hadžifejzović i na ratne uloge.

– Bio si u trezoru i sigurnim objektima, a moje kolege, umjetnici, novinari, mi smo svi svaki dan prolazili kroz aleje snajpera. Moja raja, braća, sestre, kolege su mi ginule dok si snishodljivo bio u bunkeru. Ja sam platio ličnu cijenu, koja je nikavka u poređenju s tragedijom naroda, a tebi na sreću nije ništa bilo. Ti si svoje sklonio. Moja je porodica ranjena.

Umjesto da danas, na press-konferenciji objasniš javnosti, demantuješ navode akademika Kurjaka da tvoja supruga nije završila nikakvu specijalizaciju ili postdiplomski u Zagrebu kod njega, umjesto da demantuješ naše, Face CD originalne dokumente u kojima se vidi da je tačno što akademik govori, ti mi uzvraćaš bezveze, mlako, kvalifikacijom u koju niko ne vjeruje – da sam snishodljiv.

I, da, porodica… Znam da na sijelima i minderima govorite, to je sva vaša SDA politika, da sam ja ličan u novinarstvu i protiv vas. Da sam ličan, ne bi trebalo ni tri minute da vam lično razobličim vašu snishodljivost.

Ja nisam snishodljiv prema svojoj supruzi, bar sam ravnopravan.

A ti jesi prema svojoj. Zar ne vidiš, zar ne čuješ savjete i glasove pametnijih i mudrijih i pismenijh od mene – Bakire, ne budi snishodljiv prema ženi. Ne daj državu za ženu. I čekam te u petak u ovom studiju. Pustit ću te da pričaš i neću te prekidati. Možda te nekada ukinem, al neću da te prekinem. Dođi, dođi… – kazao je Hadžifejzović.

Izvor:avaz.ba