Hala “Velesajma” u Banjaluci predviđena za masovnu vakcinaciju

Nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije gradonačelnik Banjaluke Draško Stanovuković je istakao da će biti pojačane kontrole poštivanja mjera

Masovna vakcinacija građana Banjaluke obavljaće se u hali “Velesajma” u Banjaluci, rekao je Draško Stanivkuković, gradonačelnik Banjaluke nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije, javlja Anadolu Agency (AA).

On je rekao da su trenutno u Banjaluci 2.121 osobe pozitivne na koronavirus.

Stanivuković je istakao da će u popodnevnim časovima biti aktivan novi broj za prijave za vakcinaciju.

On je podsjetio da Banjaluka trenutno ima rigoroznije mjere, od onih koje je propisao Republički štab za vanredne situacije za područje entiteta Republika Srpska, a u pitanju je obaveza nošenja maski na otvorenom i zabrana svih javnih okupljanja.

Gradonačelnik Banjaluke rekao je da će biti pojačane kontrole poštivanja mjera, a na terenu će biti komunalna policija sa inspekcijom i policijom.

Nevena Todorović, direktor Doma zdravlja, rekla je da je zabrinjavajuće da je u Banjaluci 49 posto testiranih građana pozitivno.

Na današnjoj sjednici usvojen rezervni plan rada Doma zdravlja, a nevena Todorović je pojasnila da je redukovan rad ambulanti porodične medicine u ruralnim dijelovima grada, radi zbrinjavanja COVID pacijenata i vakcinacije.

Izvor:fokus.ba