Hoffman podnio zahtjev CIK-u za opoziv Čampare: Ne može se jednom stražnjicom na tri fotelje

Savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffman podnio je CIK-u, u skladu sa Zakonom o sukobu interesa i tijelima vlasti u FBiH, zahtjev za opoziv Aljoše Čampare, zastupnika NiP-a u Skupštini KS i zastupnika u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Ovo je za Klix.ba potvrdio Hoffman uz obrazloženje da Čampara obavlja dužnost ministra unutrašnjih poslova FBiH gdje obnaša izvršnu vlast, a obzirom da je zastupnik u Skupštini KS i zastupnik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Čampara se nalazi u sukobu interesa jer obnaša dvije funkcije u zakonodavnoj vlasti.

Kako je rekao Hoffmann, od CIK-a traži da zbog “nespojivosti funkcija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti te eklatantnog sukoba interesa” Čampari oduzme mandate zastupnika i izaslanika.

“Od CIK-a tražim da prema Čampari postupe na isti način kao kada je zbog nespojivosti funkcija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti koje obavlja, Ismiru Juski iz SBB-a oduzet mandat općinskog vijećnika u sarajevskoj Općini Centar jer je on ujedno savjetnik federalnog ministra energetike i rudarstva, Nermina Džindića”, kaže Hoffman.

Hoffman je dodao da je ovaj zahtjev podnio “zbog Naroda i pravde”, jer bez obzira o kojem se narodu radilo i čija se pravda provodila nenarodno je, nepravedno i nemoralno da Čampara “jednom stražnjicom sjedi na tri fotelje”.

Izvor: