HRABRA AIDA NE POSUSTAJE U BORBI SA KARCINOMOM: ŽELIM DISATI, PLESATI, GRLITI, ŽIVJETI!

Aida Babić, profesorica njemačkog jezika iz Breze koja boluje od karcinoma, lavovski se bori javno na svojim društvenim mrežama protiv ove opake bolesti.
Vlastitim životnim primjerom diže svijesti o karcinomu dojke, i općenito o važnosti preventivnih pregleda, kako se pripadnicama nježnijeg spola ne bi dogodila njena priča. Njen cilj je i da animira žene da više vode računa o svom zdravlju.
Jučer je još jednom pokazala “zube” raku jer, kako piše, poslije svih nemirnih valova, tamo negdje na horizontu nazire se sunce kojem juri u susret, piše senzacija.
Njen status prenosimo u cjelosti:

Ne plašim se ja oluja niti vrtloga. Ne plašim se ni nemirnih valova sudbine koji me neumorno ljuljaju. Sa prkosom u očima namjestim kormilo na brodu svog života i hrabro plovim kroz sve nedaće koje život sa sobom nosi, jer tamo na horizontu se nazire sunce, i ja mu žurim u susret, jer želim da osjetim njegovu toplotu i sjaj na svom licu, u svom srcu. Želim disati, želim plesati, želim pjevati, želim grliti, želim ljubiti, želim živjeti… želim sve! Ali jedno ne želim nikada, a to je izgubiti svoj osmijeh koji me prati i kroz najteže trenutke, njega ne dam iz inata!
Izvor:hayat.ba