Hrvatski zastupnik na sjednicu došao sa gas maskom: Moram se zaštititi od smradova

Da našim, ali i regionalnim političarima s vremena na vrijeme znaju na pameti pasti svakave ideje potvrdio je jedan zastupnik u zagrebačkoj skupštini. 

Naime, Mostov zastupnik u Gradskoj skupštini Zagreba Trpimir Goluža jutros je teatralno zauzeo govornicu Skupštine noseći gas-masku

Objasnio je u svom obraćanju da je to kako bi se “zaštitio od smrada koji dolazi iz KIC-a i Gradske plinare-opskrba”.

“U Gradskoj plinari Zagreb događa se afera koja je u finansijskom smislu teška nekoliko milijardi kuna. Plinara Opskrba koja je u vlasništvu Grada, do dolaska gradonačelnika Tomislava Tomaševića na vlast pozitivno je poslovala, ali sve je krenulo nizbrdo kada je u junu došla aktuelna. U nepunih deset mjeseci ostvaren gubitak veći od 350 miliona kuna“, rekao je Goluža navodeći da to nije direktno krivica gradonačelnika Zagreba Tomaševića, ali je njegova odgovornost jer nije na vrijeme smijenio direktora.

Podsjetimo, Igora Piriju, bivšeg direktora Gradske Plinare-opskrbe, Tomašević je razriješio u oktobru, pet mjeseci nakon preuzimanja vlasti kada je na njegovo mjesto došao Jeronim Tomas, inače bivši director Fortenove i Dukata.

Ovakvom politikom potaknuta spirala inflacije, koja je usluge i proizvode koje kupuju građani, podigla za 10 i 15 posto“, zaključio je Goluža.

Gradonačelnik je Tomašević u pauzi sjednice komentarisao Golužin performans navodeći da ne zna odakle Mostovim zastupniku cifra od 350, odnosno 400 miliona kuna, gubitka Plinare Opskrbe u posljednjih deset mjeseci, piše Jutarnji list.

Njegov performans pogledajte na 35:30 minuti videa:

Izvor:Radiosarajevo.ba