Izdato narandžasto upozorenje zbog jakih lokalnih pljuskova

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje za danas, od 08.00 do 21.00 sat, zbog jakih lokalnih pljuskova.
Područje, lokacija, za koju se izdaju upozorenja su centralna, istočna i sjeverna područja Bosne.

Uz jače pljuskove lokalno može pasti 15-30 litara kiše za jedan sat što može usloviti probleme sa bujicama i u urbanim sredinama, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
U Bosni i Hercegovini jutros pretežno oblačno. Pljuskovi su registrovani u centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica 6; Bugojno, Drvar i Ivan Sedlo 13; Bihać, Livno, Široki Brijeg i Srebrenica 14; Sanski Most, Sarajevo, Sokolac i Tuzla 15; Zenica 16; Bijeljina i Doboj 17; Banja Luka, Gradačac, Prijedor i Trebinje 18; Neum 20 i Mostar 21 stepen.

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro s pljuskovima i grmljavinom. U Bosni su izgledni i obilniji pljuskovi. U Hercegovini se padavine očekuju u drugom dijelu dana.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 27 stepeni.
U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana su mogući pljuskovi s grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, pišu Vijesti.ba.
Izvor:haber.ba