Još traju radovi: Pogledajte kako sada izgleda teren koji je Jusuf Nurkić poklonio Tuzlacima

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić oduševio je domaću javnost nakon što je objavljeno da je odlučio pokloniti košarkaški teren Tuzli.

Novi teren će omogućiti najmlađim Tuzlacima da igraju i zavole košarku zbog koje je naša zemlja bila na nogama proteklih dana. Prvo zbog nastupa naših najboljih košarkaša na Eurobasketu, a onda i zbog historijskog učešća ženske košarkaške reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

Radovi na terenu još traju i uskoro će se na njemu zaigrati prvi basket. Najnovije fotografije terena je objavio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

 

 

– Kada sam Nurkiću čestitao pobjedu protiv reprezentacija Francuske i Slovenije, odgovorio je: “Hvala, to je za sve Bosance i Hercegovce”.

I zaista, u igri je izgarao da nam se svima nešto lijepo desi, da se radujemo i budemo ponosni. Svaki čovjek želi da mu se nešto istinski lijepo desi. Jusuf Nurkić to zna i voli obradovati ljude pobjedama i svojom misijom čovjekoljublja. Zahvaljujem dobrom Jusufu za košarkaški teren kojeg je poklonio djeci i mladima Tuzle.

Zahvaljujem Jusufu Nurkiću za njegovu namjeru da izgradi školu u Srebrenici gdje se desio genocid, i što želi da tamo sva djeca, bez obzira na to koje su religije ili nacionalnosti, imaju bolju budućnost… Hvala Jusufu Nurkiću što je poklonom obradovao i djecu Ruande, gdje se desio genocid. Svima nam je život ljepši kada znamo da postoje ljudi poput plemenitog Jusufa Nurkića – napisao je Imamović.

Izvor:avaz.na