Jusuf Nurkić i Emina Durić: Bila je to ljubav na prvi pogled

Jedna od najvećih prepreka u našoj vezi bila je daljina. Bio nam je prioritet da se čujemo često i čekali smo vrijeme kada ćemo biti zajedno. Pomoglo je to što smo znali da dolazi trenutak kada nas neće dijeliti ti silni kilometri. Jusuf je za razliku od zvijeri na terenu, privatno vrlo brižan, srdačan i pažljiv, otkriva Emina. San mi je biti prvak, osvojiti NBA prsten, kaže Jusuf

 

Jusuf Nurkić, veliki Bosanac i Hercegovac, svjetska je košarkaška zvijezda čiju blistavu karijeru već godinama prate domaći i strani mediji, ali ono što javnosti i nije toliko poznato jeste privatni život najboljeg i najpoznatijeg bh. košarkaškog reprezentativca i NBA košarkaša „Portland Traila Blazersea“.

Popularni Juka s nicknameom “The Bosnian Beast” prošlog mjeseca na veoma romantičan način u Los Angelesu zaručio je svoju dugogodišnju djevojku Eminu Durić, kojoj je ujedno tako priredio i bajkovito rođendansko iznenađenje.

Ekskluzivno za „Azru“ Jusuf i Emina pristali su podijeliti najzanimljivije detalje svoje ljubavne veze, a razgovor smo vodili baš u vrijeme dok su se nalazili u posjeti svojoj domovini, gdje su obišli i piramide u Visokom.

Emina Durić, izabranica srca Jusufa Nurkića, rođena je Tuzlanka koja je tokom srednjoškolskog obrazovanja dobila stipendiju American Councilsa te tako provela jednu školsku godinu u Americi. No, zanimljivo je da tada nije upoznala Jusufa, nego se vratila u BiH i željela ostati u Tuzli i baviti se farmacijom.

– Uvijek sam se vidjela u zdravstvu, možda zato što sam odrasla u kući zdravstvenih radnika. Odlučila sam ići majčinim stopama i završiti farmaceutski fakultet. No, sada radim u Američkom zdravstvenom osiguranju u sklopu Odjela kliničke farmacije – kazala je lijepa Emina na početku našeg razgovora.

Kako i kada ste se upoznali s Jusufom Nurkićem?

– Upoznali smo se u Tuzli, dok sam ja još studirala, a on igrao za Reprezentaciju.

Emina, prošlog mjeseca u Los Angelesu ste se zaručili, na Vaš rođendan. Jeste li mogli pretpostaviti da Vam Jusuf priprema baš takvo iznenađenje?

– On se zaista uvijek potrudi da napravi nešto posebno za moj rođendan, no ovo iznenađenje je premašilo sva prethodna. Bila sam veoma iznenađena.

Jusufe, je li iznenađenje proteklo onako kako ste planirali?

– Proteklo je bolje nego što sam očekivao.

Iskreno, jeste li imali tremu?

– Naravno da sam imao tremu. Kao profesionalni sportist bio sam izložen mnogim teškim situacijama, ali me nisu pripremile za ovo (smijeh).

Jeste li odlučili kada ćete stati na „ludi kamen“? Gdje će, eventualno, biti vjenčanje i kakvo priželjkujete?

– Trudimo se živjeti u trenutku što više možemo, tako da sada uživamo u zarukama.

Emina, u kojem trenutku ste znali da je Jusuf onaj pravi?

– Čim sam upoznala njegovo srce i dobrotu, ja sam znala. Zadivila me njegova empatija i želja da pomaže ljudima, što se i vidi kroz rad Fondacije „Jusuf Nurkić“.

A Vi, Jusufe, kada ste znali da je Emina žena Vašeg života?

– Iste noći kada smo se upoznali. Bila je to ljubav na prvi pogled.

Emina, vidjeli smo da je Jusuf itekako romantičan. Koja je najljepša stvar koju biste istakli, neki njegov gest, poruka?

– On je čovjek koji govori djelima, tako da uvijek ima nešto i to je za mene najljepše, male stvari u svakodnevnom životu.

Koja je tajna uspjeha vaše veze? Kako ste savladavali prepreke na koje ste, eventualno, nailazili?

– Jedna od najvećih prepreka u našoj vezi bila je daljina. Bio nam je prioritet da se čujemo često i čekali smo vrijeme kada ćemo biti zajedno. Pomoglo je to što smo znali da dolazi trenutak kada nas neće dijeliti ti silni kilometri.

Jusufe, imate li neki nedosanjani san u karijeri?

– San mi je biti prvak, osvojiti NBA prsten.

Čemu najviše možete zahvaliti što niste dopustili da Vas popularnost koju ste stekli kroz košarku ne ponese, već uvijek čvrsto stojite na zemlji?

– Vjerovatno, jer potječem iz malog mjesta, gdje sam živio na farmi i vidio da je malo potrebno za sreću.

Opišite jedno drugo u nekoliko riječi.

Jusuf: – Emina je disciplinovana i zna šta hoće u životu, voli izazove, a ja je podržavam u svakom.

Emina: – Jusuf je za razliku od zvijeri na terenu, privatno brižan, srdačan i pažljiv.

Posjetili ste piramide u Visokom. Kakvi su utisci?

– Nama je bilo vrlo pozitivno iskustvo i mislimo da svi trebaju doći i vidjeti za sebe.

Kako izgleda vaš idealni odmor?

Emina: – Tu smo različiti. Jusuf voli ležerne odmore u toplijim krajevima, a ja volim avanture i istraživati nova mjesta, tako da je idealan odmor onaj koji sadrži oboje.

Izvor:avaz.ba