Kako izgleda luksuzna vila Edina Džeke u Sarajevu

U sarajevskom naselju Višnjik završena je izgradnja luksuzne vile čiji je vlasnik najbolji bosanskohercegovački nogometaš, kapiten Zmajeva Edin Džeko.

Radi se o objektu na četiri sprata koji će biti dom za porodicu Džeko. Osim dostignuća na sportskim terenima javnost privlače i detalji iz privatnog života našeg legendarnog nogometaša, istinskog ambasadora naše zemlje.

Klix objavljuje snimak objekta koji nosi naziv “Vila E”, u naselju Višnjik, nedaleko od centra grada.

Prelijepu građevinu projektovao je arhitektonski studio “Doxat” iz Sarajeva, a građena je tri godine.

Nakon skoro tri godine, tonu sastanaka i mjeseci detaljisanja i nadzora… ‘Vila E’ je završena! U Doxatu težimo ka stvaranju jednostavne i funkcionalne arhitekture i to je sve ono što ‘Vila E’ predstavlja. Moderna, luksuzna vila s jednostavnim i čistim linijama“, napisali su arhitekti.

Objekt je opremljen svim tehnološkim dostignućima savremene gradnje. Tu su i sauna, fitness sala te generalno dosta moderno dizajniranog prostora.

Pažnju medija je prije nekoliko godina privukla vijest da je Džeko kupio atraktivnu nekretninu u Dubrovniku, na prestižnom Babinom Kuku. Za razliku od njega ovaj sarajevski objekt djeluje nešto manji, ali i intimniji od dubrovačkog.

Također, poznato je kako je Džeko zajedno s prijateljem i bivšim saigračem iz reprezentacije Senijadom Ibričićem prije četiri godine ušao u biznis stanogradnje te u splitskom naselju Podstrana izgradio luksuznu višespratnicu, prenosi “Klix“.

Izvor:haber.ba