Komšić: Dodik će divljati poput Karadžića, ali on ispaljuje riječi, ne granate

Izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da je on predsjednik i Hrvata u BiH zvučala je kao promocija, kaže Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, iz New Yorka gdje je u srijedu navečer održao govor na zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Kako je dodao za portal ‘Danas‘ “ideje o ‘hrvatskom svijetu, je, rekao bih, vulinovska izjava. Koliko mi je poznato predsjednici država na Generalnoj skupštini UN predstavljaju države, a ne narode. Milanović se u stilu Vulina, bespotrebno zanio. No, to je on”.

Upitan je da prokomentariše da li je Milorad Dodik ušao u slijepu ulicu u kojoj više ne može da kontroliše svoju politiku.

Tačno je da je Dodik u slijepoj ulici, ali mislim da će on ići do onog momenta u kojem će biti ugrožena njegova pozicija a do tada će divljati poput Karadžića kako bi iznudio nemoguće ustupke. Tih nemogućih ustupaka neće biti, jer on samo ispaljuje riječi, ne i granate“, rekao je Komšić.

Objelodanio je i šta će biti u centru pažnje izborne kampanje kada se naredni put bude kandidovao za Predsjedništvo.

“Sve ovo što trenutno zastupam, a isto zastupam i kada nema kampanje i kada je kampanja, a vama je sigurno poznato šta je to, i od toga nikada neću odustati”, dodao je Komšić.


Izvor:Radiosarajevo.ba