KOMŠIĆ RAZOTKRIO DODIKA: UDVARAO SE ERDOGANU, U RS-U GLUMI BOŽANSTVO KOJE HODA, A U SARAJEVU UDARIO U ZID

 

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine bio je gost  sinoćnje emisije 7 Plus Hayat TV-a.

Što se tiče rada Predsjedništva Bosne i Hercegovine u mandatu koji je na isteku, Komšić je kazao da je Dodikova bahatost morala biti brutalno sječena.

  • Morali ste imati rezervne planove u nekim situacijama. Predsjedništvo je u ovom mandatu vodilo tešku borbu sa Dodikom i njegovim međunarodnim zaštitinicima. Na neki način se uspjelo u tome. Bilo je trenutaka kada me bilo stid zbog njegovog ponašanja. Dodik ipak odlazi iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine podvijenog repa. To je šok za njega, jer je navikao da je u RS-u božanstvo koje hoda zemljom i onda je ovdje udario u zid. Iz Predsjedništva odlazi podvijenog repa – poručio je Komšić za 7 Plus Hayat TV-a.

Za kraj je kazao da je Dodik insistirao na ukidanju Oružanih snaga, odustajanju od NATO-a, okretanju ka Rusiji.

  • Njemu je prepreka postojanje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Pokušao je sve da sruši integritet državnih institucija. Brukao nas je gdje je stigao, ali je bio veoma mali pred predsjednikom Erdoganom. Bilo je neprijatno ga slušati koliko se udvara Erdoganu i koliko mu se razvuče osmijeh, ulizivački. Pokušao je sve da uništi institucije Bosne i Hercegovine. Nije mogao, jer smo bili odlučni da ga zaustavimo u tome – rekao je za kraj član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Video pogledajte OVDJE

Izvor: hayat.ba