London / Učiteljica Sabina brutalno ubijena, građani bijesni: Ne osjećamo se sigurno

Učiteljica Sabina Nessa (28) ubijena je dok je hodala od svog stana do obližnjeg puba u Londonu gdje se trebala sastati s prijateljem.

Nepoznati počinitelj ju je udario u glavu, prebacio preko ramena i odbacio u park. Njeno tijelo pronađeno u blizini društvenog centra u ulici Kidbrooke Park Road, 24 sata kasnije. Bilo je prekriveno lišćem.

Zbog sumnje da je ubio Sabinu uhapšen je 38-godišnjak, koji je trenutno u policiji na saslušanju. Ranije je uhapšen i 40-godišnjak, ali ga je policija pustila na slobodu.

Istražitelji vjeruju kako je Nessa napustila svoj stan u Astell Roadu u Greenwichu te je prošla kroz Cator Park, prema baru Depot na trgu Pegler, gdje je napadnuta.

Također, policija je objavila fotografije drugog muškarca s nadzornih snimki kojega žele privesti na obavijesni razgovor zbog moguće povezanosti s ubistvom učiteljice. Također su objavili snimke srebrnog vozila koje je viđeno u blizini, a ima veze s ovim slučajem. Mole građane da pozorno prouče fotografije i jave policiji ako su vidjeli tog muškarca ili imaju informacije gdje bi mogao biti.

Na nadzornim snimkama vidi se kako napadač udara Sabinu po glavi s nekim predmetom nedugo nakon što je napustila svoj stan.

Potom ju je prebacio preko ramena i zaputio se prema Cator parku, izjavio je policijski izvor za Daily Telegraph.

Daily Mail piše kako se Sabina zaputila u pub na prvi sastanak, a njena cimerica izrazila je zabrinutost i tugu zbog stravičnog događaja, piše Jutarnji.hr.

“Nikada nisam mislila da bi se moglo dogoditi ovako nešto. Slala sam joj poruke, nije bilo nalik na nju da ne odgovara. Više se ne osjećam sigurno u ovom kvartu“, ispričala je.

Reclaim These Streets, organizacija koja se zalaže za sigurnost žena i djevojaka, danas je organizirala bdijenje za ubijenu učiteljicu.

“Ovo je epidemija nasilja nad ženama. Dosta je s izvješćima, kakav je zapravo plan? Želimo biti sigurne i ostati žive”, navodi se u njihov saopćenju.


Izvor:Radiosarajevo.ba