MAJKA DJEČAKA UPOZORAVA: ZBOG IZAZOVA NA TIKTOKU MOGAO JE UMRIJETI

Devetogodišnji dječak Jack iz Velike Britanije umalo je umro nakon što je progutao šest magneta, što je dio novog opasnog izazova koji se širi TikTokom.

Njegova majka Carolann McGeoch kaže da joj je objašnjeno da bi šteta koju ovi magneti mogu uzrokovati mogla biti fatalna.

Shvatila je da nešto nije u redu nakon što je Jack 7. septembra počeo povraćati i žaliti se na ekstremnu bol u trbuhu. Roditelji su ga odmah odveli u Kraljevsku dječju bolnicu u Glasgowu, gdje su rentgenske snimke otkrile da mu nešto blokira crijeva.

Tada je otkriveno da je riječ o magnetima, za koje je Jack naknadno priznao da ih je progutao.

  • Sudjelovao je u TikTok izazovu, u sklopu kojeg se djeca pretvaraju da imaju probušen jezik. Na njega stavljaju magnete, a Jack ih je slučajno progutao – opisala je izbezumljena majka.

Carolann je rečeno da njezin sin mora na hitnu operaciju, kojom se možda i neće ukloniti sva oštećenja koja su crijevnoj stijenki nanijeli magneti.

  • Kroz suze sam morala potpisati dopuštenje za operaciju iako sam znala da se doista sve može dogoditi – navodi.

Operacija je trajala četiri sata, a Jacku su uklonjeni crvuljak, tanko crijevo i 30 centimetara debelog crijeva.

Pet dana nakon operacije ponovo je nasmiješen, iako ne može hodati bez pomoći i konzumira isključivo tekuću hranu.

  • Sretan je što je živ. Želim svoju priču prenijeti drugima kako bih spriječila da bilo koje dijete prođe ono što je prošao moj sin – dodaje Carolann.
  • Postoje videozapisi koji potiču djecu na trikove poput ovog, ali nitko ne spominje da ih ti magneti mogu ubiti. Jackov život se zauvijek promijenio; spriječimo da drugi moraju proći kroz to – zaključila je.

Izvor:hayat.ba