MAJKA MLADIĆA KOJEG JE OTAC UBIO NA SPAVANJU JOŠ NE ZNA ZA TRAGEDIJU: NE SMIJEM DA JOJ KAŽEM, UMRLA BI

Jasna Bogosavljević, majka dvadesetpetogodišnjeg Dragana Đurđevića, kog je na spavanju ubio otac, koji je potom počinio samoubistvo, ni dva dana nakon užasa ne zna da joj je sin mrtav.

Ona ne zna. Ja ne smijem da joj kažem, umrla bi, rekla je danas za Blic Jasnina majka, a Draganova baka.

Trošna kuća u Arnajevu, ispred nje laje pas, a baka ubijenog Dragana (25) brzim korakom izlazi iz kuće da ga umiri i da prije kćerke vidi ko je došao, jer kako kaže njima niko nije potvrdio da je Dragan ubijen. Kako kaže načuli su, a Jasni još niko nije smogao snage to da saopšti.

  • Mi ne znamo da li je Dragan ubijen. Mom sinu je neko javio da se desilo ubistvo u Barajevu, pa su javili da je ipak u Beljini. Mislimo da je on, tako kažu, ali ne znamo, nisu nam potvrdili – kaže starica i dodaje:
  • Moja kćerka kad pas zalaje misli da je poštar, a ja žurim da ona ne izađe prva, ne znam ko je došao i šta će da kaže. Ja ne smijem da joj kažem dok ne dođe hitna da joj daju nešto za smirenje, bolesna je, ima visok pritisak, ne bi podnijela, umrla bi – priča nesrećna žena.

Mediji su prenijeli da je Jasna prije nekoliko godina ostavila Vladana i bolesnog sina, ali njena majka kaže da je situacija bila drugačija i da je Jasna praktično “pobjegla spašavajući živu glavu”.

  • Nije ona njih ostavila, muž ju je maltretirao, izbacio je, morala je da ode. Sad je tu kod mene, tu živi – rekla je pokazujući na staru kuću.

Prema njenim riječima, otkad su se prije pet godina razveli Dragan je pripao Vladanu, a Jasni je bilo zabranjeno da ga viđa.

  • On je dolazio sa pištoljem, prijetio, pričao da će da ih ubije. Smjela je da ga vidi u prolazu, nekad u Barajevu, ali u kuću nije smio da dođe, ni on kod nas ni ona tamo. Vidjela ga je svega nekoliko puta za sve ove godine – kaže ona.

Jeziva tragedija se dogodila kada je Vladan Đurđević oko šest sati ujutru, hicem iz lovačkog karabina ubio sina, a potom sebe.

Inače, njih dvojica su živjela u kući sa Dragoljubom Đurđevićem, koji je Vladanov otac, a Draganov djed. Kako je Dragoljub ispričao, on sumnja da se njegov sin Vladan prije mjesec dana razbolio od korone.

  • Otišao je jednom u prodavnicu bez maske i odmah nakon toga mu je bilo loše. Vladan je bio na izmaku snage, nije mogao da vodi računa o Draganu, znao je da mi pomene da će presuditi sebi i da im oboma skrati muke. Odavno je Vladan na lijekovima i teško mu je bilo da Draganu mijenja pelene, da ga hrani – rekao je Dragoljub.

Kako je Dragoljub ispričao, Vladan je ocu čak napomenuo da će ubiti sebe i sina za Mladence, do 12 sati popodne.

  • Eto ni 12 sati nije sačekao. Čuo sam pucnje jutros oko 6, ušao sam u sobu preko puta i našao ih obojicu na krevetu – kroz suze i jecaje ispričao je Dragoljub, a potom je dodao:
  • Nisam ni znao da ima lovački karabin, a pošto je bio na ratištu možda ga je odatle ponio sa sobom.

Izvor:hayat.ba