MAJKA TROJE DJECE SE SMRZNULA: MJEŠTANI SELA U SRBIJI PROLAZILI PORED TIJELA, ALI NIKO NIJE POZVAO POMOĆ

Ivana J. (34), majka troje djece, preminula je od smrzavanja u ponedjeljak u selu Lece kod Medveđe u Srbiji, a njeno tijelo pronađeno je nakon što je nekoliko sati bilo u snijegu pored puta.

Ljekari koji su tek satima kasnije pozvani u pomoć, reanimirali su ženu više od sat vremena, ali nisu uspjeli.

Ivana J. je bila majka troje djece, dva tinejdžera i curice od oko pet godina, ali djeca nisu živjela s njom. Zbog brojnih prijava Centru za socijalni rad, da Ivana nije brinula o djeci i da je mnogo pila, djeca su joj oduzeta, piše Blic.

Najstariji dječak je u hraniteljskoj porodici, a srednja kćerka kod bake. Svo troje djece ima različite očeve.

Ivana je, kako pričaju mještani, imala tešku porodičnu situaciju. Njen otac bio je policajac u Beogradu, ali se vratio da živi u selu, a onda se ubio. Majka joj se nakon toga preudala.

  • Pričao mi je jedan vozač kamiona da je jednom umalo nije zgazio i da je jedva ukočio kad je video na putu. Rekao je da je bila pijana tad. Sad je pala usred noći i po mrazu i tu je zaspala i smrzla se. Kad su je našli, više joj pomoći nije bilo. Inače je živela sama i vrlo teško otkad je umro tu jedan čovek u selu s kojim je bila u vezi i davao joj pare – kazala je mještanka, piše Blic.

Mediji u Srbiji prenose da je Ivana umrla od posljedica smrzavanja, te da su iz nadležnog tužilaštva rekli da je njeno tijelo predato porodici kako bi je sahranili.

Izvor.hayat.ba