MAJKA UPOZORILA SVE RODITELJE: LJETI SVI RADIMO OVO KAKO BISMO RASHLADILI DJECU, A NE SLUTIMO KOLIKO JE OPASNO

Stasis iz Las Vegasa, majka troje dece, podijelila je na društvenim mrežama stravičnu sliku svog devetomjesečnog sina kako bi upozorila roditelje na veliku opasnost koja se krije u svakom dvorištu.

  • Svaki put kad vidim ovu sliku, plače mi se, ali mislim da je važno da je podijelim. Prije dvije godine, moja beba je na preko 30 posto tijela zadobila opekotine drugog stepena zato što je slučajno poprskana vodom iz creva u dvorištu.
  • Baštensko crijevo koje je direktno izloženo suncu je vrlo opasno. Sunce može da zagrije vodu koja je unutra na temperaturu do 60 stepeni, što izaziva opasne opekotine posebno kod djece i životinja. Prije nego što mlaz upretite u nekog, obavezno ispustite vodu da se progladi – objavili su vatrogasci tada saopćenje.

Među skorijim slučajevima je i slučaj mame Dominik koja je htjela da sinu Nikolasu napuni bazenčić vodom. U jednom trenutku ga je poprskala kako bi ga rashladila, ne shvatajući da je voda u crijevu vrela.

  • Nikolas je počeo da vrišti i zaijcenio se od plača. U prvi mah mislila sam da je samo frustriran što mora da čeka na bazen, a tek sam poslije shvatila šta se dogodilo – rekla je majka.

Twitt koji je objavila pogledajte OVDJE.

Izvor:hayat.ba