Mališani širom BiH dočekali odabrani mjesec

Uz prigodan program u parku Gungoren i nastup hora “Kevser”, stotine mališana i njihovih roditelja u Goraždu je dočekalo mjesec ramazan
Mališani širom Bosne i Hercegovine dočekali su odabrani mjesec ramazan.

Uz prigodan program u parku Gungoren i nastup hora “Kevser”, stotine mališana i njihovih roditelja u Goraždu je dočekalo mjesec ramazan. U okviru već tradicionalne manifestacije, koju organizira neformalna grupa roditelja, ramazanski vozić prošao je gradom i zaustavio se na akšam namazu u Kajserija džamiji.

– Sretni smo i ponosni da već četvrti put organiziramo Ramazanski vozić u Goraždu. Ove godine imamo oko 500 prijavljenih učesnika, djece i roditelja. Mi smo još na početku, najviše zbog okoliša, odlučili da nećemo puštati balone i lampione, kako to rade ponegdje u drugim gradovima, već djeca šetaju sa fenjerima i lampicama kao naši mali kandiljčići – kazala nam je članica grupe Delila Klovo Kajić.

U haremu džamije djeca su uživala i u slatkišima i sokovima, koje su pripremili roditelji i sugrađani.

– Mi se njima posebno zahvaljujemo. Ove godine i pojedini goraždanski obrtnici i vlasnici trgovina podržali su vozić donacijama slatkiša za djecu. Ispred tima organizatorica Ramazanskog vozića želim se zahvaliti svima, Medžlisu islamske zajednice Goražde i Upravi policije Goražde na njihovoj podršci. Na organizaciji ovog vozića radilo je sedam volonterki Selma Muratspahić, Adisa Dragolj, Adela Mirvić, Amina Rikalo, Aziza Forto, Muamera Kurić i ja, a pomogli su nam i muževi. Ponosni smo i sretni što su roditelji i sugrađani na ovako lijep način prihvatili i podržali cijelu ovu ideju, a kako se djeca raduju voziću, najbolje se vidi na njihovim licima – ističe Delila Klovo Kajić.

I u ostalim bh. gradovima dočekan je na svečani način odabrani mjesec.

Izvor:avaz.ba