Mijatović pita Novalića: Da li je moguće da jedino čovjek sa debelim policijskim dosijeom iz Srbije može biti dobavljač vakcina

Na kraju ove priče ćemo vidjeti ko radi protiv BiH, vi ili ja, poručio je Mijatović

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović uputio je javno nekoliko pitanja premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću.

 

Mijatović tvrdi da je još u četvrtak izašao sa informacijom oko spornih stvari u vezi sa nabavkom vakcina od strane Vlade FBiH te da se našao na meti režimskih medija kako je kontraobavještajac i kako radi protiv nabavke vakcina za građane FBiH. Napomenuo je kako su pojedini mediji dobili potvrdu da je dobavljač vakcina za FBiH čovjek sa debelim policijskim dosijeom u Srbiji.

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović traži od premijera FBiH da odgovori na pitanja:

-Je li moguće da jedino čovjek sa debelim policijskim dosijeom iz Srbije može biti dobavljač pored svih BiH firmi koje su dostavile ponude?

-Istina je da je FBiH potpisala ugovor sa dotičnim, ali pitanje je da li dotični ima potpisan ugovor sa Ruskom stranom?

-Zašto se isti ugovor nije potpisao regularnim diplomatskim putem, iako je ambasador BiH u Ruskoj Federaciji uredno obavestio MVP BiH da je otvorena mogućnost za to?

– Neka premijer odgovori ko je još od savjetnika i visokih funkcionera BiH uključen u ovu nabavku, i zašto su isti zvali i obilazili BiH firme koje su takođe dale ponude?

– Na kraju, rekli ste vakcine stižu za tri dana, samo odgovorite da li stižu onih 100.000 koje su već u Srbiji, a kad stiže ostatak i dali stiže ostatak?

Napomenuo je da je ključno nabaviti vakcine za građane BiH.

– I to nikad neću osporiti, ali to ne znači da će kriminal proći ukoliko ga ima bez obavještavanja građana BiH. Na kraju ove priče ćemo vidjeti ko radi protiv BiH, vi ili ja – poručio je Mijatović.

Izvor:avaz.ba