Mladen Grujičić proglasio pobjedu u Srebrenici

Ovdje je pobijedila volja naroda, ovdje je jasna situacija, jer mi idemo naprijed i to se stanovnicima Srebrenice sviđa, rekao je Grujičić

Pobjedu na ponovljenim izborima u Srebrenici proglasio je večeras kandidat SNSD-a i aktualni načelnik Srebrenice Mladen Grujičić. Ove izbore bojkotovale su probosanske stranke okupljene u inicijativi “Moja adresa: Srebrenica”.

On je poručio da je Srebrenica dobila starog novog načelnika i da je najbitnije da su izbori protekli bez problema i incidenata.

Grujičić je za ATV rekao da je dobro to što su se srpske stranke organizovale i odgovorile na sve podvale, te izrazio uvjerenje da će rezultat biti bolji nego 15. novembra 2020. godine.

On je dodao da takav rezultat govori o tome da ljudi u Srebrenici žele bolji život, ekonomski razvoj, suživot i da se nastave mnogi započeti projekti.

– Ovdje je pobijedila volja naroda, ovdje je jasna situacija, jer mi idemo naprijed i to se stanovnicima Srebrenice sviđa – istakao je Grujičić i dodao da je dobio čestitke od Bošnjaka koji su čestitali i prvi put i koji su iskreni prijatelji.

U Srebrenici su danas održani ponovljeni izbori mjesta za načelnika i Skupštinu opštine. Glasanje je organizovano na 28 biračkih mjesta od kojih 26 redovnih i dva za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama.

Centralna izborna komisija poništila je ranije rezultate novembarskih izbora na 26 od 29 biračkih mjesta u Srebrenici, te na biralištima za glasanje u odsustvu za Srebrenicu u Živinicama i Gradačcu u FBiH.

Izvor:haber.ba