Mladić lažirao vlastitu otmicu da bi izbjegao odlazak na posao

Mladić iz Arizone našao se u problemima nakon što je glumio vlastitu otmicu kako bi izbjegao odlazak na posao.

U petak 10. februara u Coolidgeu policija je dobila dojavu o muškarcu koji leži uz cestu sa zavezanim rukama iza leđa. Poslat je policijski automobil koji je ubrzo izvijestio da su zaista pronašli mladića koji je izgleda bio vezan i napušten uz cestu.

“Žrtva” je identifikovana kao Brandon Soules, 19-godišnjak koji je policiji rekao da su ga otela dva maskirana muškarca. Prema njegovim navodima, oni su ga udarili u glavu nakon čega se onesvijestio i probudio tu gdje ga je policija pronašla. Samo, to nije bila istina.

Policija je izvijestila kako je sprovedena temeljna istraga i da su pronađeni dokazi da je njegova priča izmišljena i da nije bilo otmice ili napada.

Nakon ispitivanja mladić je na kraju i priznao kako je priču izmislio. Kaže kako je očajnički htio da izbjegne odlazak na posao pa je odlučio da lažira vlastitu otmicu. Gurnuo je zgužvanu maramicu u usta, a zatim je zavezao ruke iza leđa. Izašao je na tlo uz cestu gdje ga je neko mogao vidjeti i pričekao da ga policija “spasi”.

17. februara Soules je uhapšen zbog podnošenja lažnih prijava policiji. Tada je i otpušten iz firme za gume u kojoj je radio. (index.hr)

Izvor:Tuzlanski.ba