MORBIDNO: Ustrijelila žirafu, izvadila joj srce i pozirala: ‘Presretna sam zbog ovog velikog poklona’

Kazala je kako je dvije godine čekala da ulovi starog mužjaka žirafe te tvrdi da se lovom na divlje životinje jača njihova genetika i sprječava izumiranje

Merelize Van Der Merwe, 32-godišnja Južnoafrikanka, ovih je dana objavila na društvenim mrežama fotografije na kojima pozira s mrtvom žirafom koju je ustrijelila u lovu koji joj je, kao dar za Valentinovo, platio njezin suprug. Njezino poziranje s mrtvom životinjom izazvalo je burne reakcije, a naročito fotografije na kojima se Van Der Merwe slikala sa srcem mrtve žirafe.

“Jeste li se ikada zapitali koliko je veliko žirafino srce? Apsolutno sam oduševljena svojim VELIKIM poklonima za Valentinovo”, napisala je uz sliku na kojoj u rukama drži ogromno srce izvađeno iz tijela ubijene žirafe.

Borce za prava životinja naziva ‘mafijom’

Na komentare bijesnih aktivista za zaštitu životinja, ova je Južnoafrikanka odgovorila kazavši da “održivi lov pomaže očuvanju divljih životinja u Južnoj Africi, stvara nova radna mjesta i doprinosi turističkoj industriji”. Štoviše, u izjavi za Mirror organizacije za zaštitu životinja naziva je “mafijom prema kojoj nema poštovanja”.

Van Der Merwe, koja vodi farmu citrusa na sjeveru Južne Afrike, tvrdi da će smrt 17-godišnjeg mužjaka žirafe stvoriti priliku “da novi mužjak preuzme stado i omogući mu novu jaku genetiku”.

Ispričala je kako je sa suprugom isprva namjeravala Valentinovo provesti u nekom odmaralištu, ali promijenili s planove nakon što je izrazila želju da ide u lov na žirafu. Taj “užitak” njezin je suprug platio 1500 funti.

“Godinama sam čekala svoga savršenog mužjaka žirafe. Što je stariji, to mu je koža tamnija. Obožavam kožu žirafe i činjenicu da je to kultna životinja u Africi”, rekla je.

‘Bez lova bi divlje životinje postale bezvrijedne i izumrle’

Od kože ubijenog mužjaka žirafe Van Der Merwe planira napraviti prostirku, a usto je rekla kako je njezin lov toga dana “omogućio posao za jedanaest ljudi i osigurao meso za lokalno stanovništvo”. Po njezinom mišljenju, zabranom lova divlje životinje “postale bi bezvrijedne i izumrle bi”.

“Lov je pomogao vratiti mnogo vrsta s ruba izumiranja”, tvrdi ona.

S njom se, dakako, ne slažu aktivisti iz organizacije Born Free za borbu protiv trofejnog lova na divlje životinje. Oni odbacuju tvrdnje zagovornika lova na trofeje da time “podupiru očuvanje životinja i lokalne zajednice”

“Lov na trofeje okrutno je vraćanje u kolonijalnu prošlost, a ciljanje određenih životinja (obično onih s najupečatljivijim osobinama poput najvećih kljova ili najgušćih griva) narušava životinjske zajednice i ima negativne učinke na njihovu populaciju i čitav ekosustav”, poručili su iz organizacije Born Free.

Izvor:net.hr