MUSTAFA CERIĆ O ASIMU KURJAKU: DEŠAVA SE TO LJUDIMA KOJI SU KUKAVICE I KOJI SU SPREMNI PRODATI DIN ZA DINAR

Mustafa Cerić, bivši reisu-l-ulema, vrlo aktivan na društvenim mrežama, često komentira aktuelne događaje i teme.

Uz naslov svog posta: „Komentar bez loše namjere“, dao je svoje mišljenje o, trenutno jednoj od najaktuelnijih tema „Sebija Izetbegović – Asim Kurjak“.

Njegov status prenosimo u cjelosti:

  • Nemam namjeru arbitrirati, ali osjećam moralnu obavezu da ukažem na činjenicu da dr. Asim Kurjak ima amneziju, tj., gubitak pamćenja određenog vremenskog razdoblja ili određenih događaja ili određenih ličnosti od kojih su mu neki bili bliski iskreni prijatelji.

Naime, Kurijakov iskreni i vjerni kućni prijatelj rahmetli  Salim Šabić, koji ga je naučio hodati po Zagrebu, početkom devedesetih bio je izložen strašnoj javnoj političkoj i medijskoj torturi do te mjere da mu je baćena ekplozija na njegovu krojačku radnju u sred bijela dana i u sred grada Zagreba zbog njegovog principjelnog i čvrstog držanja i odbrane jedinstvene i suverene bosanske države protiv velikovatske agresije.

Na pitanje novinara da li poznaje Salima Šabića, kojem su “nepoznata” lica bacila ekploziiju na radnju u poznajoj ulici “Ilica”, dr. Asim Kurjak je u trenutku dožio amneziju na način da se nije mogao sjetiti ko je taj gospodin Salim Šabić. A kamoli da stane u obranu svoga prijatelja od bezočnih napada od kojih su neki bili smrtonosni.

No, treba vjerovati da se dr. Asimu Kurjaku u tom trenutku, zaista, nije mogao sjetiti ni ko je gospodin Salim Šabić ni da mu je on bio kućni i kumsi prijatelj. Sjećanje na prijatelja Salima Šabića bi ga u tom trenutku moglo skupo koštati pa je amnezija bio najbolji štit od moguće opasnosti. Šta u tom slučaju znači prijateljstvo? Ništa!

Dešava se to ljudima koji su kukavice i koji su spremni prodati din za dinar.

Izvor:hayat.ba