Najavljeno nevrijeme praćeno grmljavinom: Ova aplikacija prati gromove skoro u stvarnom vremenu

Osim što omogućava praćenje gromova u stvarnom vremenu, nudi i opciju historijskog pregleda, odnosno korisnici mogu vidjeti u kojem dijelu svijeta su gromovi najčešća pojava

Prema podacima Federalnog hidrometeorošlog zavoda danas i sutra se očekuje nevrijeme. Kiša i pljuskovi, koje će pratiti grmljavina.

Kada započne grmljavina, trčimo da ugasimo električne uređaje, ali da li ste znali da možete pratiti grmljavinu i dobiti obavijest na vrijeme?

My Lightning Tracker je napravljena aplikacija specijalno za praćenje udara gromova širom svijeta i to skoro u stvarnom vremenu. Ona je vrlo korisna jer će na vrijeme upozoriti kada se približava grmljavinsko vrijeme, uzimajući u obzir lokaciju korisnika, piše Bug.hr.

Na aplikaciji je prikazana mapa na kojoj su jasno naznačeni udari groma. My Lightning Tracker, osim što omogućava praćenje gromova u stvarnom vremenu, nudi i opciju historijskog pregleda, odnosno korisnici mogu vidjeti u kojem dijelu svijeta su gromovi najčešća pojava.

Za svaku označenu lokaciju je moguće vidjeti i nešto iscrpnije informacije, a tu je i radar koji olakšava praćenje kretanja nevremena, piše Bug.hr.

 

  • Kako aplikacija funkcionira

    Kako aplikacija funkcionira

    FOTO: SCREENSHOT / BUG.HR

Izvor: avaz.ba