Najbrže zaplače ona žena koja nije u stanju objasniti ono što joj je u srcu

Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

– Žena koja najbrže zaplače je ona koja ne može objasniti šta joj je u srcu, bilo da se radi o trenucima tuge ili radosti. I ovakav tip žene karakterizira odanost i osjećaj za druge. 

– Znaj da ćeš prolaskom života imati veću sposobnost prikrivanja svojih negativnih osjećanja. Naučit ćeš kako se pretvarati da si na vrhuncu sreće, izvjesnosti i stabilnosti u situaciji kad si na rubu kolapsa. U vrijeme kada te sve tjera na plač, nećeš plakati, već ćeš se smijati kao da te se otrovne riječi koje su ti ranile srce uopće ne tiču. 

– Postoji situacija koja dovodi do toga da osoba ostane budna cijelu noć i u toj situaciji dadne sebi obećanje da će promijeniti stvari u svom životu, a kada se probudi iz sna, ta situacija nestane, tako da se ništa ne mijenja.

– Postoje osobe koje odlikuju dvosmislenost, smirenost i nedostatak govora, i ovakva osoba može saosjećati s tobom, može čeznuti za tobom i patiti zbog tvoje boli ili udaljenosti, ali ona to ne izražava, već prikriva svoja osjećanja. Ovakve osobe uvijek budu optužene za neosjetljivost i ravnodušnost, a ova optužba ih teško boli i one pate zbog nerazumijevanja drugih.

– Ponekad se možeš osjećati pomalo paradoksalno u svom karakteru, ali znaj da to nije mentalna bolest. To je zato što tvoji osjećaji žele nešto od tebe, a tvoj um želi od tebe nešto drugo, pa se izgubiš između njihovih želja. 

Izvor:saff.ba