Najnoviji italijanski avioprevoznik pokreće liniju za BiH

Italijanski prevoznik Aeroitalia započet će sezonske ljetne letove iz Forlija u regiji Emilia-Romagna u sjevernoj Italiji za Mostar, ali i Beograd, Dubrovnik i Zadar.

Italijanski prevoznik Aeroitalia započet će sezonske ljetne letove iz Forlija u regiji Emilia-Romagna u sjevernoj Italiji za Mostar, Beograd, Dubrovnik i Zadar.

Prevoznik će sljedeće sedmice staviti u prodaju karte za nove linije. Operacije od Forlija do Mostara počet će 7. aprila, do Beograda 8. aprila i do Dubrovnika i Zadra 15. juna. Usluge će se održavati do kraja ljetne sezone, tačnije do kraja oktobra.

Karte će biti dostupne za kupovinu putem Aeroitalia web stranice, kao i preko GoTo Fly i GoToTravel turoperatora. Nijedan od četiri grada u bivšoj Jugoslaviji trenutno nije povezan sa Forlijem neprekidnim vazdušnim saobraćajem.

Ova linija je važna za Mostar koji je sada osigurao prve redovne letove za ovu godinu. Dolazak Aeroitalije će također rezultirati povezivanjem Beograda sa rekordnih deset gradova u Italiji, od kojih će pet početi ove ljetne sezone.

Forli će postati peta destinacija Dubrovnika u Italiji, od kojih tri pokreću ove godine, dok će Zadar sada biti povezan s četiri grada na italijanskom tržištu. Tačne frekvencije za nove linije bit će objavljene sljedeće sedmice kada karte budu puštene u prodaju. Aeroitalia je najnoviji italijanski privatni prevoznik koji je počeo sa radom tek prošle godine.

Izvor:klix.ba