NAPADAČ PRERUŠEN U JOKERA ŽALI ŠTO NIKOGA NIJE UBIO: DETALJI DRAME U VOZU U TOKIJU

Kyota Hattori (24), koji je u nedjelju uvečer uhapšen na mjestu događaja zbog sumnje da je pokušao ubistvo, rekao je i da je “želio ubiti ljude i da mu bude izreknuta smrtna kazna” i kako je “razmišljao od juna da bude osuđen na smrt”, javlja Reuters.

Na fotografijama i video snimcima koje su očevici objavili na društvenim mrežama vidi se muškarac koji nosi zelenu košulju i ljubičasto odijelo, nalik kostimu Jokera.

Otprilike dva sata prije incidenta, Hattori je posjetio tokijski okrug Šibuja, ključnu tačku za kostimirane žurke za proslavu Noći vještica, saopštila je policija.

Od 17 povrijeđenih, jedan muškarac u 70-im godinama je u kritičnom stanju nakon što ga je Hattori navodno ubo nožem u grudi dok se vozio vozom oko 20 sati.

Osumnjičeni je, također, navodno podmetnuo požar.

Ostalih 16 žrtava, među kojima su tinejdžeri ali i ljudi u 60-im godinama, zadobilo je lakše povrede.

Hattori je rekao policiji da žali što nije ubio nikoga u napadu.

Također je rekao da je “podbacio” u poslu i da je imao problema u odnosima sa svojim prijateljima.

Incident se dogodio u vozu sa 10 vagona koji je kretao za Šindžuku, prometnu stanicu u centru Tokija, iz Hačiođija na zapadu prijestonice, izazvavši paniku među putnicima koji su pokušavali da pobjegnu kroz prozore voza.

Policija je u vagonu pronašla nož i nekoliko plastičnih flaša u kojima je vjerovatno bilo gorivo za punjenje upaljača.

Nakon incidenta, ministarstvo saobraćaja je zatražilo od svih željezničkih kompanija u Japanu da pojačaju mjere opreza kako bi se osigurala bezbjednost.

Izvor:hayat.ba