NE MORATE SAMO SUĐE PRATI U MAŠINI: IZNENADIT ĆETE SE KADA VIDITE OVAJ SPISAK STVARI

Mašina za sudove predstavlja praktičnu napravu koja štedi vrijeme i pravi je spas za zamorni i dosadni posao.

Međutim, kada pročitate čega još može da vas poštedi, vjerujemo da ćete biti iznenađeni. Ova mašina, zapravo, može da postane najbolji prijatelj svake domaćice.

Spižvice za pranje suđa

U mašini za pranje sudova zajedno sa prljavim posuđem, lahko možete da operete i spužvice za suđe. Možete ga staviti na gornje rešetke i tako oprati. Pored spužvice, možete prati i sve vrste četki koje nemaju drvenu dršku.

lastične igračke i lego kockice

Pixabay

Zajedno sa posuđem možete oprati i plastične dječije igračke, koje se, uistinu, veoma brzo prljaju. Ukoliko su u pitanju sitnije igračke, poput plastičnih figurica ili kockica, preporučuje se da ih stavite u mrežicu. Igračke sa baterijama, sa druge strane, ne mogu da se peru u mašini, što vam je vjerovatno jasno.

Baštenski alati

U ovoj mašini možete oprati i blatnjavi baštenski alat. Zapravo, možete prati sav alat koji koristite. Važno je samo da budu plastični ili metalni, jer drveni alati nisu podobni za pranje u mašini.

Toaletni pribor

Predmeti koje koristite za ličnu higijenu, poput makazica, turpije i sličnog, prljaviji su nego što mislite, jer se mrtva koža lijepi za njih. Umjesto da ih perete ručno, možete ih jednostavno oprati u mašini za suđu. Povedite računa samo da ih odvojite od pribora za jelo.

Krompir

Ukoliko vas zamara pranje krompira, komad po komad, jednostavno stavite krompir na gornju rešetku i upalite kratki program, bez upotrebe deterdženta.

Izvor: hayat.ba