Nedim Sladić uputio poruku bh. građanima: Ne budite lijeni, kafa može sačekati, pa i šiša

Bit će ovo prvi, i nadam se, posljednji opravdano propušteni izbori, ali zato vas molim da izađete i iskoristite svoje demokratsko pravo!

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić putem društvenih mreža pozvao je građane da u što vrećem broju izađu na opće izbore.

Sladić je naveo da je pravo glasa stekao 2016. godine.

 

– Kao osoba koja tek djelomično i usputno prati politiku kroz medije, predizborna kampanja mi je promakla u velikoj mjeri i uspio sam ispratiti samo fragmente. Nije moje da išta puno govorim.

Ali…reći ću ovo glasno i jasno – glasajte – napisao je Sladić.

Naveo je da nijedne godine nije imao nedoumicu da li da izađe ili ne kao neki njegovi vršnjaci kojima je to bilo smiješno i “umjesto X na papiru im je draže bilo za to vrijeme popiti kafu u kafiću”

Na svakim izborima, pa i one 2020. godine u doba kada je u Bosni i Hercegovini bilježeno na hiljade novih slučajeva koronavirusa, tada opasnije D614G mutacije, i desetine smrtnih slučajeva, glasao sam u ranim jutarnjim satima, po mogućnosti odmah po otvaranju glasačkog mjesta. I nije mi bilo teško napustiti krevet rano ujutro na tmurno i svježe jutro. Nikad – istakao je on.

Kako je dodao, ove 2022. godine zbog privremene promjene adrese boravka nije stekao pravo glasa.

– Bit će ovo prvi, i nadam se, posljednji opravdano propušteni izbori, ali zato vas molim da izađete i iskoristite svoje demokratsko pravo! Ne budite lijeni, kafa može sačekati. Mladi, pa i šiša! Glasanje ne uzima više od pet minuta! Ne budite letargični, uzmite olovku i papir i stavite taj X za onoga ko vam ulijeva povjerenje. Glasajte, molim vas – napisao je Sladić na Facebooku.

Birališta su otvorena jutros u sedam sati, a glasanje traje do 19 sati.

Izvor: avaz.ba