NEPRIMJERENIM IZJAVAMA DODIK NADMAŠIO SAM SEBE: NEKA SE BRITANCI SJEĆAJU SVOJIH ŽRTAVA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik opet je uspio nadmašiti samog sebe kada je u pitanju davanje neprimjerenih izjava i negiranja međunarodno i pravno utvđenih činjenica.

Dodik je naime, komentirajući izjavu ministra vanjskih poslova Velike Britanije Dominica Raaba da je genocid u Srebrenici bio jedan od najgorih zločina koji se dogodio na prostoru Evrope nakon Drugog svjetskog rata, odgovorio da bi bolje bilo da Britanci organizuju dane sjećanja za žrtve koje su pobili u svojim kolonijalnim pohodima, nego da to čine za ‘muslimane Srebrenice'”.

  • Zato nas opet bombarduju, ovoga puta neistinom koju su napisali za nas isto onako kako su je pisali za milione nevino pobijenih širom svijeta u britanskim kolonijalnim pohodima – kazao je Dodik.

Dodao je da britanski ministar i ostali svjetski moćnici neće i ne žele da o događajima u Srebrenici govore činjenicama.

  • Vjerovatno računaju da srpskih žrtava neće imati ko da se sjeća ako nastave politiku prisilnog prekrajanja historije. Ne znam za njih, ali kod Srba ne postoji način da na silu ili zaborave ili nauče istoriju koju oni pišu – naglasio je Dodik.

Podsjećamo, britanski ministar vanjskih poslova Dominic Raab bio je jedan od govornika na jučer održanoj nacionalnoj ceremoniji obilježavanja Dana sjećanja na Srebrenicu u Velikoj Britaniji.

Raab je izjavio da je genocid u Srebrenici bio jedan od najgorih zločina koji se dogodio na prostoru Evrope nakon Drugog svjetskog rata.

Izvor:hayat.ba