Nešić: Kada pobijedim Dodika na izborima garantujem da ćemo se brinuti o mladima, penzionerima i borcima

Prosječna penzija bit će 50 posto prosječne plate a mjesečna i godišnja boračka naknada bit će veća za 50 posto, istakao je Nešić.

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a izrazio je nezadovoljstvo današnjom najavom lidera SNSD-a Milorada Dodika da mladi, penzioneri i borci u RS dobiju jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM.

Kako kaže, narodu u RS-u nije dovoljno da imitira Srbiju, nego je zaslužio da “ličimo na Srbiju koja je svoje građane pomagala jednokratno sa 100 eura”.

Potpuno odsustvo rezultata

– Odlazeći član Predsjedništva Milorad Dodik na ovaj način neuspješno pokušava da zamaskira potpuno odsustvo rezultata u ključnim oblastima za ove kategorije stanovništva u RS. Kada ga pobjedim u trci za srpskog člana Predsjedništva a politika trećeg puta preuzme odgovornost u RS garantujem da ćemo suštinski voditi računa o mladima, borcima i penzionerima – naveo je Nešić i dodao:

– Izgradit ćemo 1.000 stanova za četiri godine za mlade bračne parove, borce i višečlane porodice. Prosječna penzija bit će 50 posto prosječne plate a mjesečna i godišnja boračka naknada bit će veća za 50 posto. I ako ovo ne postignemo za našu RS, neće me narod morati sklanjati jer riječ je riječ i sklonit ću se sam.

 

100KM jednokratne pomoći

Podsjetimo, Dodik je danas najavio da će mladi, penzioneri i borci u RS dobiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM.

– Da se osigura jednokratna podrška, prije svega mladima od 18 do 30 godina u iznosu od 100 KM, a koje treba isplatiti do kraja trećeg kvartala ove godine. Borcima i penzionerima također po 100 KM – najavio je nakon današnje sjednice Predsjedništva SNSD-a u Banjoj Luci.

Izvor: Avaz.ba