NEVJEROVATNA PRESUDA: ZBOG KRAĐE VEGETE, BESKUĆNIK OSUĐEN NA OSAM MJESECI ZATVORA

Zagrebački beskućnik N. Lj. provest će osam mjeseci iza rešetaka zbog krađe vegete i suhomesnatih proizvoda iz trgovine.

Odlučio je tako Županijski sud u Bjelovaru nakon žalbe optuženika na prvostepenu presudu Općinskog suda u Zagrebu.

Zabranjeno mu je i približavanje trgovinama društva SPAR na području Zagreba i Zagrebačke županije u roku od godine i osam mjeseci, piše Index.

Iako je advokatica osuđenog muškarca u tužbi tražila da mu se zatvorska kazna zamijeni uvjetnom kaznom i radom za opće dobro, sud to nije prihvatio. Kako kažu iz suda, olakšavajuća okolnost mu je što je priznao zločin i vratio vegetu vlasniku, međutim, zbog njegovog ranijeg kažnjavanja i “upornosti u kontinuiranom činjenju kaznenih djela imovinske prirode”, sud smatra da je osam mjeseci zatvora prigodna kazna.

Nisu mu povjerovali ni da je vegetu ukrao da bi se prehranio jer, kako kažu, N. Lj. je već priznao da je vegetu planirao prodati komšinici pa je vjerovatno isto to planirao i sa suhim mesom.

U presudi je navedeno da je sud prije odluke uzeo u obzir i da je optuženik u osobno podnesenoj žalbi na prvu presudu naveo “da mu je baš smiješno što je dobio osam mjeseci zatvora”.

Izvor:hayat.ba