Njemačka: Pola milijarde neprodate odjeće, popusti će ići i do 90%

U njemačkim modnim trgovinama potrošači mogu očekivati ​​velike popuste na cijene nakon prestanka zaključavanja usljed korona virusa.

– Za mnoge proizvode postojat će popusti od 80 do 90 posto kako bi se zadržana roba i dalje mogla prodavati, rekao je izvršni direktor Saveznog udruženja trgovaca tekstilom (BTE) Rolf Pangels za “Rheinische Post“.

Prodaja proljetne robe vjerovatno će također biti povezana s velikim popustima

– To nas opterećuje tokom cijele godine, rekao je Pangels, misleći na ograničenja i zatvaranje trgovina usljed pandemije korone. Ako se zaključavanje dodatno produži, na kraju će biti još više ponuda.

– Ako se produži, pakirat ćemo neprodanu robu u velike kamione i odlagati sadržaj ispred kancelarije, najavio je Pangels. – Ne mogu samo proizvođači mlijeka protestirati!

Stručnjaci iz industrije već su istakli da se nakon ponovnog otvaranja trgovina mogu očekivati ​​prave “diskontne bitke”, prenosi Indikator.ba.

Prema ranijim procjenama BTE-a, pola milijarde neprodanih modnih predmeta moglo se nakupiti u trgovinama do kraja januara. Većina je to zimska roba koja iz dana u dan gubi na vrijednosti s obzirom na nadolazeće proljeće. Izvor:Tuzlanski.ba