Novak Đoković stigao u Sarajevo

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković danas je stigao u Sarajevo. Ova informacija je potvrđena za Klix.ba.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković došao je u Sarajevo prvi put nakon oktobra prošle godine, a srbijanski sportaš i ovaj put planira posjetiti piramide u Visokom. Najbolji teniser svijeta sada je već redovan gost i Sarajeva, a prije svega Visokog gdje mu je domaćin Semir Osmanagić.

Prošli put Đoković je kazao da se u Arheološkom parku Ravne 2 osjeća preporođeno te da tu puni energiju za naredne sportske izazove.

On je u Sarajevo stigao uoči nastavka teniske sezone, a prije svega za turnir Roland Garros. Treba reći i to da je ranije najavio da planira dolazak u BiH.

Đoković je prije dolaska u Sarajevo proveo vrijeme na planini Rtanj (Foto: Telegraf.rs)
Đoković je prije dolaska u Sarajevo proveo vrijeme na planini Rtanj (Foto: Telegraf.rs)

Đokoviću je ovo treći dolazak u glavni grad BiH. Prvi put je bio u Sarajevu u junu prošle godine s roditeljima, nekoliko dana nakon što je prebolio koronavirus, a drugi put došao je u oktobru prošle godine sa suprugom i to nakon poraza u finalu Roland Garrosa od Rafaela Nadala.

Posljednji turnir Đoković je igrao u svom Beogradu, ali je ispao u polufinalu od ruskog igrača Karatseva. Ranije je otkazao učešće na turniru u Madridu, najavio je da će igrati ATP turnir u Rimu kao pripremni za Roland Garrros koji mu je ključni u ovom dijelu sezone. Turnir u Rimu igra se od 9. do 16. maja.

Izvor:klix.ba