NOVI BIZARAN TREND KRUŽI INTERNETOM: MLADI JEDU SIROVO, POKVARENO MESO

Novi trend koji se pojavio kod mladih zabrinuo je mnoge roditelje i liječnike.

Zbog pandemije koronavirusa i nemogućnosti izlaženja u klubove, osmislili su novi izazov: jedu sirovo i pokvareno meso da se nadrogiraju, a zatim o tom iskustvu pišu na društvenim mrežama.

Meso ostave nekoliko sedmica ili čak mjeseci u tegli i čekaju da se pokvari, a konzumiraju ga tek kada boja postane smeđe-siva i kad se pojavi plijesan i sluz.

  • U teglama držim pileće meso, ostavim nekoliko sedmica u frižideru, a zatim pojedem. Budem high istog trenutka – napisao je jedan korisnik Twittera.
  • Frend me nagovorio da se odazovem izazovu i osjećaj je bio super, iako mnogi misle da je to ludo – pohvalio se drugi.

Jedan YouTuber također se snimao kako jede sirovo, pokvareno meso staro godinu dana, a okus je opisao kao “žestok i neodoljiv”.

Liječnica Sarah Jarvis rekla je za The Sun da je trend jako opasan i da može prouzrokovati brojne zdravstvene tegobe poput crijevne viroze, povraćanja, proljeva i dehidracije, a također je moguća zaraza salmonelom, listerijom ili bakterijom E.coli.

Naučnici još nisu uspjeli utvrditi što kod mladih uzrokuje “high” osjećaj, ali pretpostavljaju da se radi o nekoj od opasnih bakterija.

Izvor:hayat.ba