Objavljen prvi teaser za film “Bosanski vitez” od autora “Scream for me Sarajevo”

Upravo ovim teaserom koji je u proizvodnji želja nam je da za 1.mart u ime cijele ekipe čestitamo svim građanima Bosne i Hercegovine Dan nezavisnosti, istako je producent Ćuhara

Od producenta Adnana Ćuhare i reditelja Tarika Hodžića i njihovog  kultnog filma “Scream for me Sarajevo” dolazi nam teaser novog filma “Bosanski vitez” rađenog u produkciji Prime Time i Udruženja Concept Media.

-Upravo ovim teaserom koji je u proizvodnji želja nam je da za 1.mart u ime cijele ekipe čestitamo svim građanima Bosne i Hercegovine Dan nezavisnosti. Tokom ove godine imali smo smanjeni broj dana snimanja zbog pandemije i nemogućnosti putovanja i snimanja u Vatikanu , Beču , Budimpešti, Istambulu, Londonu i  Americi. Ali smo završili veliki dio snimanja širom BiH kao i snimanja u Dubrovniku – istakao je producent filma Adnan Ćuhara.

Ovaj film je za cijelu ekipu jedno veliko i uzbudljivo putovanje, kako figurativno tako i doslovno.

-Sve ovo što radimo je započelo jednim prijateljstvom i ljubavlju prema srednjovjekovnoj Bosni koja je uspjela oko sebe privući ljude koji svim srcem daju svoj doprinos da ova priča doživi realizaciju kakvu zaslužuje. Uprkos situaciji i izazovima, uspjeli smo da izvućemo maksimum prošle godine sa snimanjima, mada još je je veliki put pred nama. Neopisiv je to osjećaj nakon skoro tri godine putovanja i snimanja i dalje imati uz sebe tako požrtvovanu ekipu koja ulijeće doslovno u sve uslove, pa čak i snježne mećave, da izvuče najbolji kadar. To na neki način i govori o energiji koju ovaj projekat nosi i širi. Iskoristit ću I priliku da se zahvalim Mehi i njegovim GSS dobrovoljcima na asistencijama prilikom snimanja. Uostalom najbolje je da pogledate teaser – rekao je režiser Tarik Hodžić.

Autori filma zahvalili su se na podršci Fondaciji za kinematografiju, Hrvatskoj Fondaciji za Audio Vizuelni Centar (HAVC) i koproducentu Kinematograf doo iz Zagreba, Federalnoj televiziji i La Terra Nostra Fondaciji”.

Izvor:avaz.ba